Wat Mijn Eerste Vriendin Leerde Me Over het Feit dat Biseksuele

Foto door Jana Sabeth op Unsplash

Haar naam was Shae*, en ik werd geslagen.

ik heb sindsdien samen met andere womxn, maar mijn relaties waren voornamelijk met mannen. Ik ontmoette haar toen we dronken waren in een bar. Ik was veel dronken toen, diep in mijn alcoholisme. Ik wist niet zeker of ik me genoeg zou herinneren om dit verhaal te schrijven.

wij hebben elkaar rond 1999 ontmoet. Ik was een paar jaar uit als biseksueel toen we elkaar vonden. Ik kom direct langs, dus niemand zou het weten als ik het niet aankondigde. Ze was stereotiepe homo in uiterlijk vergeleken met mij, met haar baseballpet en een flanellen shirt rond haar middel. Ze was schattig.

we flirtten die avond, en van het een kwam het ander. Ik denk dat we hebben gezoend tussen de kruiken bier op de plakkerige tafel, hand in hand met mij zittend op haar schoot. Barcultuur is zo, en zo was Santa Barbara, CA, in die tijd. Girl-on-girl was toen een soort Rage. En we hadden waarschijnlijk al een half dozijn drankjes, dus we durfden onze genegenheid te tonen met weinig aandacht voor mogelijke gevolgen.

ik denk na over onze stoutmoedigheid vanwege haar kwetsbare positie, niet de mijne.

niemand twijfelde aan mijn seksualiteit. Ik droeg recht privilege rond met mijn symbolische regenboog ketting. Ken je die kettingen met die kleine regenboogringen? Dat moet haar in de eerste plaats getipt hebben aan mijn interesse. Het was de regenboogketting die ik ongetwijfeld een jaar eerder bij Pride kocht.

Shae werd die nacht en elke nacht gepleisterd. Ze had ook drank overdag, wat ik probeerde te vermijden. Als alcoholist kon geen van ons stoppen. Maar ze was er slechter aan toe dan ik, leed aan depressieve episodes en zelfmoordgedachten. Ze was geneigd tot onzinnige argumenten, verward en gefrustreerd over iets dat Voor niemand anders van belang was.Eerlijk gezegd ben ik verbaasd dat ze nog leeft. Door mijn eigen dronken nevel zag ik haar worstelen. Maar we bleven elkaar misschien een paar maanden zien.Tijdens onze tijd samen leerde ze me hoe het voor haar was om homo te zijn.

ze toonde me haar onzekerheden over mijn biseksualiteit. Haar ex-vriendin was bi en verliet haar voor een man. Ze was vaak bang dat ik hetzelfde zou doen. Ze had een laag zelfbeeld. Nu Weet ik dat het een stereotype is voor biseksuele vrouwen. Ze nam aan dat alle bi-vrouwen bij een homoseksuele vrouw waren totdat ze weer bij mannen konden komen. Ze leek te denken dat bij haar zijn een nieuwigheid voor me was.

maar ik vond haar leuk. Ik wilde dat we voor altijd samen zouden zijn. Ik verzekerde haar dat ik niet van plan was haar voor een man te verlaten. Zij was de ware voor mij. Vanwege haar geestelijke gezondheidsproblemen en alcoholverslaving, kon ik haar nooit overtuigen. Maar ik voelde me ook niet goed. Dus nam ik haar standpunt in om te betekenen dat elke Lesbienne zich zo voelde.

ik heb mijn stijl veranderd om meer op die van haar te lijken.

ze vroeg waarom ik geen jurken droeg, de bloemrijke, vrouwelijke die ze in mijn kast zag hangen. Ik herinner me dat ik op haar wilde lijken omdat ze schattig was. Misschien was ik mijn identiteit aan het onderzoeken. Ze vertelde me indirect dat ze het leuk vond dat ik femme kleed. Maar ik had geen idee.

ik probeerde waarschijnlijk vrij hard om homo te kijken en te handelen. Ik wilde een definitieve identiteit, een die zei dat ze mijn vriendin is. Nogmaals, mijn rechtlijnige voorrecht hield me naïef te geloven dat iedereen ons zou accepteren.

het kwam nooit bij me op dat homoseksuele mannen in mijn familie moeite hadden om publieke genegenheid te tonen, ook al konden ze pas in 2008 legaal trouwen. Ik ben nog nooit gediscrimineerd voor mijn seksualiteit.

omdat Shae en ik voortdurend dronken waren, hielden we het niet lang vol. Ze maakte het op een avond uit in de bar, nadat ik haar een handgeschreven brief gaf waarin ik mijn gevoelens naar haar uitstuurde. Ik was nog steeds verliefd. Ze kwam samen met mijn werkvriend Samantha* en ik zag ze elke avond zoenen in de bar.

jaren later zag ik haar werken in een juwelenkiosk in het winkelcentrum.

ik was nuchter. Ik weet niet zeker of ze dat al was. Ze was nogal afstandelijk. Ik voelde me afgeschrikt door haar toevallige interactie met mij. Ze was als een man.”Ik weet niet zeker waarom ik vasthield aan het geloof dat alleen jongens emotioneel niet beschikbaar waren. Ze deed alsof ze me niet kende. Omdat ik nuchter was, vroeg ik me af of ze zich herinnerde dat we iets met elkaar hadden? Zo erg was het.

in 2015 zag ik haar in een lokaal restaurant met een groep vrienden. Ze herkende me niet. Ik liep langs haar en ze keek me niet eens aan. Ik liet het gaan, en we vertrokken zonder erkenning.

ik zag haar Facebook-profiel een paar maanden geleden. Ze accepteerde mijn vriend verzoek en ging over om me iets te verkopen. Ik denk dat ze in onroerend goed zit? Ik ben niet zo gehecht aan haar als ik ooit was, dus ik negeerde haar verkooppraatje en ging verder. Ik zweer dat ze niet weet wie ik ben.

ik heb talrijke lessen uit die tijd.

de meeste van mijn herinneringen zijn vaag, maar ik herinner me een paar belangrijke momenten. Ik heb geleerd dat ik rechtschapen privileges heb, waarvan ik me toen niet bewust was. Ik realiseerde me dat ik geen biseksuele identiteit had vastgesteld, wat het ook zou moeten zijn. Ik was niet zelfverzekerd genoeg om me als mezelf te gedragen omdat ik niet wist wie ik was. Ik wist niet dat ze bevooroordeeld was door afgewezen te worden.

een homoseksuele relatie hebben is niet veel anders dan een hetero relatie. Het enige verschil was mijn voorrecht, waardoor het makkelijker werd voor anderen om mij te accepteren. Sindsdien ben ik gegroeid en gerijpt. Ik ben nu misschien klaar voor een vriendin.

* naamswijzigingen om anonimiteit te beschermen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.