nuttig zijn-2 Petrus 1:3-11

Being Useful

geschreven door Dr.David Briscoe

ik hou van tools. Controleer dat. Ik hou van veel gereedschap! Ik kocht mijn eerste gereedschapskist—compleet met Moersleutels, ratels, tangen en schroevendraaiers—toen ik een tiener was die in het weekend werkte bij een tankstation. (Dat is wat een benzinestation werd genoemd voordat het werd een supermarkt met brandstofpompen voor de deur. Later verraste mijn vrouw me op een eerste kerstdag vroeg in ons huwelijk met een gloednieuwe (nog grotere) gereedschapskist vol gereedschap. Heb ik mijn oude gereedschapskist en gereedschap weggegooid? Maak je een grapje? Natuurlijk niet. In plaats daarvan genoot ik van het feit dat ik nu meerdere 9/16th-inch Moersleutels, kruiskop schroevendraaiers, en dergelijke had. Nog later voegde ik metrische gereedschappen toe aan mijn collectie, omdat de meeste nieuwere auto ‘ s en apparaten dergelijke gereedschappen nodig hadden. Vandaag zijn er niet veel situaties die zich voordoen waarin ik niet de middelen heb die nodig zijn om het werk te doen.

sprekend over gereedschap en leven, hier zijn een aantal vragen over een andere set gereedschappen die bij me opkwam tijdens het lezen van 2 Petrus 1: 3-11:

  • heb ik wat nodig is om het volwassen, heilige leven te leven dat Christus wil dat ik leef?
  • ben ik volledig toegerust om de echtgenoot, ouder, collega, lid van de kerk en buurman te zijn die Christus behaagt in de manier waarop ik me tot anderen verhoud?
  • kan ik de gelegenheid aangrijpen en helpen in situaties waar Spirituele “reparaties” nodig zijn—vanwege de spirituele hulpmiddelen die ik Beschikbaar heb en die ik kan gebruiken?

met deze vragen voorop in mijn hoofd, kan ik de vloed van vreugde die ik voelde niet genoeg benadrukken toen ik mijn ogen vestigde op deze woorden in de Schrift:Zijn goddelijke kracht heeft ons alles gegeven wat nodig is voor leven en godsvrucht door de kennis van Hem die ons geroepen heeft door zijn eigen heerlijkheid en goedheid. -2 Petrus 1: 3

neem even de tijd om stil te staan bij wat Petrus in dit vers zei. Als gelovigen hebben we alles wat nodig is voor het leven en godsvrucht. Alles. Er ontbreekt niets. De gereedschapskist is vol en compleet! De geest van kracht die in ons leeft, geeft ons alle geestelijke instrumenten die we nodig hebben om het Heilige, volwassen leven te leiden dat Christus verwacht. Bovendien, wanneer relaties beginnen te sputteren of gewoon wat onderhoud nodig hebben, hebben we de tools om reparaties uit te voeren.

echter …

Hulpmiddelen die gewoon in de gereedschapskist zitten of die misplaatst worden, zijn niet erg nuttig, of wel? Daarom spoorde Petrus gelovigen aan “alles in het werk te stellen” (1:5) om de geestelijke middelen die Christus ons ter beschikking stelt te gebruiken en op te bouwen wanneer wij ons geloof in Hem stellen. In feite is de lijst van bronnen die Petrus in verzen 5-7 identificeerde opvallend vergelijkbaar met wat Paulus beschreef als de vrucht van de geest (zie Gal. 5:22-23). Deze middelen omvatten geloof, goedheid, kennis, zelfbeheersing, uithoudingsvermogen, godsvrucht, broederlijke genegenheid en liefde. Volgens Petrus, ” indien deze kwaliteiten van u zijn en toenemen, zullen zij u ervan weerhouden nutteloos of onvruchtbaar te zijn in de kennis van onze Here Jezus Christus “( 2 Petr. 1:8).

laat me je dan vragen: Wat zit er in je spirituele gereedschapskist?

wat betekent het voor u als gelovige dat Christus u alles heeft gegeven wat nodig is voor leven en godsvrucht?

Wat kunt u vandaag doen om een of meer van uw spirituele hulpmiddelen te gebruiken in een “herstel” situatie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.