Hvorfor Vises Facebook-Innlegget mitt som «Utilgjengelig» for Noen Mennesker?

hver så ofte når jeg legger ut Eller deler Noe På Facebook, får jeg folk til å fortelle meg at de ikke kan se det, eller at det sier noe om å være «utilgjengelig». Jeg kan se det helt fint. Hva skjer?

Facebook gjør hva Du, eller den opprinnelige plakaten, fortalte den å gjøre.

Og det er veldig lett å overse hva Du forteller Facebook å gjøre.

Bli En Beskytter Av Ask Leo! og gå ad-free!

Facebook post synlighet

for å forstå hvorfor innlegg ikke er synlige for alle, må vi se på alternativene som er tilgjengelige når du oppretter Et Nytt Facebook — innlegg-spesielt hva jeg vil referere til som synlighet.

Synlighets alternativer når du gjør Et Facebook-innlegg
Synlighets alternativer når Du gjør Et Facebook-innlegg (klikk for større bilde).

i eksemplet ovenfor, når du skal lage et nytt innlegg fra skrivebordsversjonen Av Facebook, kan du angi hvem som har lov til å se innlegget (samt om innlegget skal være på tidslinjen din eller som en del av din «historie»). Innstillingen ovenfor har misligholdt til «Offentlig», noe som betyr at innlegget er synlig for absolutt alle og enhver.

hvis jeg klikker på det, utvides det til en rullegardinliste over andre alternativer.

Synlighetsalternativer når du deler Et facebook-innlegg
Synlighetsalternativer når du deler Et facebook-innlegg.

det er faktisk et bredt utvalg av valg, Men det vanligste er det Andre: Venner. Hvis dette er valgt, vil bare vennene dine se dette innlegget, og ingen andre. De som ikke er dine venner vil ikke få en feilmelding; de rett og slett ikke vil se innlegget.

Viktig: standardinnstillingen For Dette — Offentlig, Venner eller noe annet — er hva du valgte for ditt siste innlegg. Hvis du legger inn noe bare til vennene dine, vil neste innlegg som standard til den samme innstillingen. Hvis du vil at det skal være offentlig, må du endre det tilbake.

Synlighet av eksisterende innlegg

du kan sjekke hva synligheten av et innlegg.

 Globusikon som angir et offentlig innlegg På Facebook
Globusikon som angir et offentlig innlegg På Facebook (klikk for større bilde).

i eksemplet ovenfor er innlegget offentlig, angitt med globusikonet. De vanligste andre ikonene er silhuetten til to personer (som indikerer at innlegget deles med et begrenset publikum), eller et tannhjulikonet (som indikerer en mer kompleks delingsregel).

hvis det er innlegget ditt, kan du endre synligheten ved å klikke på det ikonet.

 Endre synligheten til Et facebook-innlegg
Endre synligheten til Et Facebook-innlegg.

du kan endre synligheten til et innlegg du har laget ganske mye når som helst.

du kan ikke endre synligheten av innlegg av andre — og det er der ting blir interessant.

Deling av andres innlegg

Deling av andres innlegg endrer ikke hvem som kan se det. Det er faktisk en viktig del Av personvernet På Facebook; hvis du har laget et innlegg som bare deles med vennene dine, vil du ikke at noen andre utenfor sirkelen skal ha tilgang til det.1

Her er et innlegg laget av en venn av meg. Hun satte det til å bli sett bare av vennene sine.

 Et facebook-innlegg til bare venner
Et Facebook-innlegg til bare venner.

jeg kan dele dette innlegget hvis jeg vil, men her er fangsten: selv om jeg deler innlegget, vil min andel fortsatt være begrenset til bare hennes venner. Med andre ord, de eneste som vil se min andel av hennes innlegg er de vennene vi har til felles.

det er sannsynligvis ikke det jeg hadde tenkt, siden vennene hennes allerede så it2. Jeg ønsket å dele dette med vennene mine.

jeg kan ikke. Det ville dele innlegget utenfor grensene som er angitt av den opprinnelige plakaten. De eneste alternativene er å leve med det eller be den opprinnelige plakaten om å gjøre innlegget offentlig, og da vil min andel av det innlegget få den synligheten jeg angir.

Deling i en gruppe

den vanligste feilen jeg ser er dette:

  • en venn lager et innlegg, og det vises på tidslinjen din.
  • du deler dette innlegget til En Facebook-gruppe du tilhører.
  • du la ikke merke til at vennen satte synlighet til «bare venner».
  • innlegget vises I Facebook-gruppen, men med en» utilgjengelig » – feil for alle som ikke er en venn av vennen din.
Innhold er ikke tilgjengelig akkurat nå feil
«Innhold er ikke tilgjengelig akkurat nå» feil (klikk for større bilde).

du har to alternativer:

  1. Fjern din del av innlegget. Det fungerte ikke.
  2. Be den opprinnelige plakaten om å gjøre innlegget offentlig, og da vil feilen forsvinne.

innhold eller vedlegg utilgjengelig

en «utilgjengelig» – melding kan også skje når et opprinnelig innlegg slettes. Du deler for eksempel et innlegg fra en venn, og den vennen sletter innlegget senere.

men langt den vanligste årsaken er at den opprinnelige plakaten satte begrensninger på hvem som fikk lov til å se det, og din deling av det innlegget prøvde å avsløre det til et større publikum.

Abonner På Confident Computing! Teknisk problemløsning & sikkerhetstips & en ukentlig tillitsøkning i innboksen din hver uke.

jeg ser deg der!

10 Grunner Datamaskinen Er Treg

Treg Datamaskin?

Øk hastigheten med min spesielle rapport: 10 Grunner Til At Datamaskinen Din Er Treg, nå oppdatert For Windows 10.

nå: navngi din egen pris! Du bestemmer hvor mye du skal betale – og ja, det betyr at du kan få denne rapporten helt gratis hvis du ønsker det. Få ditt eksemplar nå!

Podcast audio

Spill

Last Ned (høyreklikk, Lagre-Som) (Varighet: 5:24-2.5 MB)

Abonner: Apple Podcasts | RSS

Video Fortelling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.