mijn Japanse gevangeniscel en ik

7 uur: wakker worden

de dag begon om 7 uur precies, toen de harde fluorescerende lichten tot leven zouden flikkeren. Even later zou een bewaker (of tanto-san) onze celdeur openen zodat we ons Beddengoed weg konden doen. Het beddengoed bestond uit een dun futon matras met een klein kussen, een dekbed en een krassend deken dat ook voor overdag was. Er was geen meubilair in de cel, dus de deken was er om wat padding te bieden tegen de harde groene tatami vloer. Spoiler alert: het bood geen opvulling.

07:05: Reiniging

nadat ons beddengoed was opgeborgen, leverde de bewaker Schoonmaakmiddelen via een kleine opening in de celdeur. Een toiletborstel, een kleine bezem en twee wasdoeken. Mijn celgenoot en ik deelden de taken, en ik schrobde meestal de badkamer terwijl zij onze “leefruimte”veegde. Als we niet goed schoon zouden maken, zouden we een streng gesprek krijgen. (Hoewel ik niet alle woorden kon begrijpen, wist ik dat het iets te maken had met “je bent niet goed genoeg in schoonmaken.”)

07:15–07:30: Was

gedurende deze tijd kregen we onze toiletartikelen, een voor een, door hetzelfde kleine venster dat de Schoonmaakmiddelen werden geleverd. Omdat mijn celgenoot gevangene 51 was, ging zij als eerste (ik was 52.)

we moesten betalen voor al onze toiletartikelen, die bestonden uit een washandje dat dienst deed als handdoek op douchedagen, een beker om onze tandenborstel en tandpasta te dragen, een haarborstel, “contact water” voor mijn contacten (ik kan niet zien zonder hen), en wat “lotion.”Nankō (軟膏), of “lotion” is een woord in het Japans dat verschillende dingen kan betekenen, dit geval is de minst hydraterende lotion in alle lotiondom.

het enige goede aan het betalen van mijn eigen toiletartikelen was dat ik ze kon houden toen ik werd vrijgelaten. (Score!)

07:30-08:00: Ontbijt

nadat we klaar waren met schoonmaken en afwassen, zouden onze ontbijt bentos worden geleverd via dezelfde sleuf als de schoonmaakmiddelen en toiletartikelen. We kregen twee bentos, één gevuld met rijst en de andere gevuld met een kleine maaltijd. In de ochtend was er altijd een stuk gerookte vis en zoet ei. We kregen ook een kopje “groene thee” dat vooral lauw water was. Eerst gaven de bewakers me een lepel om mee te eten, omdat ze dachten dat ik geen eetstokjes kon gebruiken, dus moest ik er meestal om vragen. (Het was ook een gigantische lepel-als een serveerlepel. Reuze lepel + kleine bento = NOPE.)

Soms zou een thermometer ook worden geleverd aan de cel, en de bewaker zou zeggen “#52, court today.”Als het uw dag was om naar de rechtbank te gaan, zou u uw temperatuur opnemen en de thermometer dan aan de bewaker teruggeven. De levering van de Thermometer was een zeker teken dat je naar de aanklager of de rechter of beide zou gaan, en het liet me altijd zweten.

08:00-10:00: oefentijd Ma-Za (niet Zondag of feestdagen) en douchetijd dinsdag en zaterdag alleen

dinsdagen en zaterdagen werden aangeduid als “douchedagen” en ik keek er zo naar uit. We mochten maar twee keer per week 15 minuten per keer douchen, dus ik gebruikte altijd elke seconde. Het was het dichtst bij “ontspannen” dat ik kreeg. Er was een roestvrijstalen Onsen bad in de kamer, samen met twee douchekoppen aan de muur. Ik vond het niet erg dat elke gevangene hetzelfde water gebruikte in die badkuip — ik zou over hete kolen zijn gekropen om in dat verdomde water te weken. (Baden douane in Amerika VS. Japan zijn zeer verschillend, zoals Ik heb geleerd-niet in de onsen bad tenzij je eerst hebt gedoucht!)

“oefentijd” begon ook rond 8 uur. (Ik zet dat in citaten omdat het slechts 5-10 minuten duurde.) De bewakers zouden ons vergezellen naar een kamer met cement muren. Er waren open ramen hoog op de muren in deze kamer, en hoewel ik niet kon zien uit hen, ze laten wat frisse lucht. Hieronder stonden geluiden van de wereld die meesleepte, volledig onbewust van het feit dat ik mee luisterde. Een persoon die een sigarettenpauze heeft, een auto die voorbijrijdt, het stille gezoem van de Japanse samenleving. Het was vreemd genoeg geruststellend.

10:00-12:00 Sit & reflecteer tijd, of ondervraging door de politie

10 uur begon wat ik graag “Sit and Reflect” tijd noem — wat betekent dat we het grootste deel van de dag alleen werden gelaten. Gedurende S & R tijd konden we lezen, schrijven in onze dagboeken, een dutje doen (extreem moeilijk te doen met de harde vloer en de felle TL-verlichting), of gewoon zitten en staren naar de muur. Op een middag heb ik de scheuren in de muur geteld en mentaal gemeten. Die scheuren hebben me doen schudden omdat Japan zeer seismisch actief is.10.00 uur gaf ook een begin aan de tijd dat de politie gevangenen mocht ondervragen. Dit proces was beangstigend voor me, omdat ik nooit wist wanneer ze zouden komen. Er was zoiets als een deurbel die ging door de hele gevangenis, en dat gaf aan dat de politie was gekomen om iemand te ondervragen. De enige waarschuwing van de komende ondervraging was die deurbel, toen kwam een bewaker in de cel met handboeien. Het kan echt elk moment gebeuren, en nu als ik iets hoor dat lijkt op dat geluid krijg ik een steek van angst die recht in de put van mijn maag raakt.

12:00-13:00: lunchtijd

12: 00 was lunchtijd. Nog twee bentos, een met rijst, een met de maaltijd werd geleverd samen met meer lauwwarme groene thee-water. Het eten was 100% van de tijd koud, en bevatte dingen zoals Japanse curry en een noedelsalade. (Geen lepel deze keer!)

tijdens de lunch zetten de bewakers de radio aan zodat we konden luisteren. Ik heb geen idee welk station het was, maar het speelde een beetje nieuws en een beetje muziek. Sinds ik in de gevangenis zat tijdens het kerstseizoen, speelde het station verschillende kerstliedjes. Ik hoorde een aantal nieuwe waarvan ik nooit wist dat ze bestonden, wat niet per se een goede zaak was.

13:00-19:00: zitten en nadenken, of politieverhoor (vervolg)

op 13:00 We waren terug naar “zitten en reflecteren” tijd, waar ik meestal zou lezen. Ik leefde op boeken van de Amerikaanse ambassade, die me gezond hielden. Ik ben een vraatzuchtige lezer, dus ik was in staat om te lezen en opnieuw te lezen boeken 2-3 keer elk. Mijn favoriete roman was In the House of the Spirits, van Isabelle Allende. (Geweldig verhaal!) Mijn minst favoriet was Eten, bidden, liefde, die ik nog steeds denk dat is het absolute slechtste boek om te lezen terwijl in de gevangenis. Een boek over niet alleen reizen, maar het eten van heerlijk eten.

16:00: Snacktime (tijdens Sit & Reflect time)

als een gevangene genoeg geld had, konden ze snacks kopen zoals sapdozen, zoete broodjes, snoep of hartige snacks zoals garnalenchips. Ik had maar ongeveer 8.000 yen ($80) bij me toen ik werd gearresteerd, dus ik was niet in staat om veel te kopen, maar ik verdiende mijn geld Laatste de hele 35 dagen dat ik in de gevangenis zat. Ik begroette zorgvuldig en was in staat om een paar zoete broodjes, een paar sap dozen en een beetje snoep te kopen. Mijn fondsen waren laag na de aankoop van al mijn toiletartikelen hierboven vermeld, samen met anderen zoals maandverband en shampoo.

ik heb een paar berichten ontvangen van vriendelijke internet folk die me informeren dat “snacktime” mijn ervaring in de gevangenis ongeldig maakt, dus ik voel me geneigd om het verder uit te leggen. Het belangrijkste doel van de gevangenis/bewaker/gevangene relatie was om een gevoel van kaste positie te geven. Wij als gevangenen waren de laagste sport op de ladder van de mens, en daarom werden we behandeld als kinderen. Alles over de Japanse gevangenis ervaring was bedoeld om dat in onze hersenen te hameren. We moesten buigen om ons voedsel en schoonmaakspullen door het kleine raam te halen, en het werd verwacht dat we de meest formele verbiage gebruiken. Een voorbeeld hiervan was de bewakers ons wakker in de ochtend met de groet “Ohayo”, dan werden we verwacht om te antwoorden met “Ohayo gozaimasu.”Dus voor degenen die kunnen denken “snacktime” is kinderachtig, je hebt gelijk-dat is het punt.

19:00-20:00: Diner

diner werd geserveerd om 19: 00 en bestond uit dezelfde twee bentos. Een met rijst en een met nog een kleine maaltijd. De beste maaltijd die ik kreeg was 2 honing BBQ kip nuggets, een half gevulde ei en ongeveer 6 mandarijn sinaasappel plakjes uit een blik. Ik genoot zo van die maaltijd omdat het me aan thuis deed denken. De bewakers speelden ook op de radio tijdens het diner, en elke zondag hadden ze een segment genaamd “It all started with The Beatles!”waar ze Beatles liedjes speelden. Het was leuk om een keer per week bekende muziek te horen.

20:00-21:00: Meer Sit & reflecteren tijd

na het diner was een laatste uur van S& R tijd, waar ik meestal schreef in mijn dagboek. Tegen het einde van mijn tijd gingen mijn celgenoot Shen en ik door Japanse woorden en zinnen. Ik heb duizenden woorden, zinnen en zinnen geschreven in mijn dagboek. Welkom bij de manier waarop ik Japans heb geleerd!

21:00: klaarmaken voor het slapen gaan

tijd om voor te bereiden op het slapen gaan. Niet echt naar bed gaan, maar tijd om de futon terug te brengen, klaar te maken voor bedtijd, en weer op te wassen. Ik zou altijd een zucht van opluchting ademen, omdat bedtijd Prep betekende dat ik niet zou worden ondervraagd door de politie tot mogelijk de volgende dag (vraag niet voor wie de deurbel tolt, het kan tol voor mij).

gedurende deze tijd probeerden mijn celgenoot en ik elkaar onze respectieve talen te leren. We bespraken de basis elke avond zoals ogen, neus, tanden, mond. Ik herinner me dat ze me uitlachte toen ik zei dat het woord voor “mond” (kuchi, 口) veel leek op het woord voor “9 uur” (kuji, 九時). Ze vond het erg grappig dat ik ze niet goed kon uitspreken. (Ik heb niet gezegd dat haar uitspraak van “o ‘ Clock” klonk als “o ‘ Quart”)

soms irriteerde me deze keer omdat ik zo mentaal uitgeput was van het feit dat ik in een constante staat van hoge angst was, maar terugkijkend ben ik erg dankbaar voor de tijd die we doorbrachten met praten. Ze had een moederlijke manier om te voorkomen dat ik van de spreekwoordelijke richel sprong. Shen was een geweldige dame.

22:00: bedtijd

beste tijd van de dag! Ik zelden eigenlijk sliep voor meer dan een uur of twee per keer als de futon matras was erg dun, en de vloer was erg hard. Als ik op mijn zij of in mijn buik zou slapen zouden mijn heupbeenderen pijn doen, en op mijn rug begon mijn stuitje pijn te doen. Ik leunde meestal achterover en dacht na over de grote mysteries van het leven. Omdat ik volledig verstoken was van technologie, herontdekte ik mijn eigen gedachten en verbeelding.

het duurde een paar weken voordat ik stopte met het bereiken van mijn niet-bestaande telefoon, en ik verbaasde me over de domme dingen die ik de Googler wilde vragen, zoals “Wat is de buitentemperatuur?”, “Ik heb een been kramp, wat moet ik doen?”, “Hoe groeien teennagels?”Het is verbazingwekkend hoe ongelooflijk afhankelijk we zijn van technologie. We beseffen het alleen als het wordt weggenomen.

toen ik eindelijk in slaap viel, werd ik ‘ s morgens onvermijdelijk wakker door die zware tl-koplampen.

dan zou de volgende dag hetzelfde schema volgen. Elke dag, 35 dagen lang. Afwijking van het dagelijkse schema was zeer zeldzaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.